Sunday, June 19, 2011

Ceglédi kiállítás

...Az utolsó "szabad" napokban még létrejött a ceglédi kiállítás, itt olvashattok róla: http://www.cegledinfo.hu/?t=24&id=667&p_t=1&anch=tobbhir


...És én is látható vagyok, gombóc formátumban.

Thursday, June 2, 2011

Illusztrátor Pajtások blog

Itt a helye végre, a mi kis inspirációs forrásunknak, "hátha valaki nem ismeri"...



A vízszintes verziót nem találom, illetve - na, hát egy másik gépen van. Most a vadiúj (használtan vett) IMacemen élvezkedem ugyanis, de az adathordozó odafenn maradt a galériámon (és most már meggondolok egy ilyen emeletnyi túrát...). Lényeg, hogy Maros Kriszta munkáját láthatjátok, mint illusztrátor pajtások markert. Logoszerűség, speciális felületekre, a kiállításokhoz meg a Facebookra meg a blogra. Kattingassatok és akkor meg lehet látni mindet.

Nem akarom magam ismételni, de nagyon jólesik összedobni valami kis szabad szellemű szösszenést is egy-egy témára, amikor úgy adódik, hogy valahogy marad egy kis idő rá (vagy nem tudok ellenállni a témának, vagy amúgy is kiállítási anyagot készítettem már ugyanerre a topikra) - és jólesik az is, ha a téma kedvéért böngészek a régi cédék között és főleg amikor találok rég elveszettnek hitt cuccokat!!!

Ide linkelem a legfrissebb, hozzám tartozó munkákat.

http://illusztratorpajtasok.blogspot.com/2011/04/egy-masik-regi-nyul.html

http://illusztratorpajtasok.blogspot.com/2011/04/olvaso-katica.html

http://illusztratorpajtasok.blogspot.com/2011/04/szorny_29.html

http://illusztratorpajtasok.blogspot.com/2011/06/szivrablas.html

Wednesday, June 1, 2011

Európai gyermek- és ifjúsági könyvvásár Saarbrücken 2011. május 28-31.

...bővebben lehet olvasni az egészről a Mesekalauzon vagy a Csodaceruzán, vagy a fesztivál honlapján itt most csak pár fotó. Sándor Csilla (GYIE) és Pompor Zoli (lásd az előbb belinkelt mesekalauzon) voltak a főszervezők, Szegedi Katával, Rófusz Kingával és Rényi Krisztinával alkottuk az illusztrátorcsapatot a delegációban (Krisztina a magyar IBBY elnöke , e minőségében volt fontos szerepe), Berg Judit és Kiss Ottó képviselték a gyerekkönyvírókat.
Link

Közös workshopünkön Lenkát, Kinga-féle fantázialényeket és a már klasszikus mozgatható szárnyú Katicabogarakat készítettük a fesztivál gyerekvendégeivel, Szigethy Kata (a MGYKE képviseletében gazdagította a csapatot) nagyszerű közreműködésével. Ugye látjátok itt a kép előterében az "igazi" Lenkát...? Kata nagyon odavolt a sok szebbnél szebb vörös hajú kisgyerek láttán, de ez a kislány tényleg egy az egyben az ő Lenkájának a modellje lehetett volna.

Bár a fotón a katicakészítés nem látszik (...mivel, akkor én dolgoztam és nem fotóztam...:-)), minden gyerek, aki csak eljött, szépen végigjárta sorban a lehetséges alkotási pontokat mindhármunknál, és boldogan gyűjtögették a saját maguk által készített kis kincseket.

Itt Berg Judit Ruminis előadásáról két kép, a felső kicsit komornak tűnik talán, de nézzétek csak meg, milyen látványosa gyerekek testbeszéde. Elvarázsolta őket Judit és Rumini, még így tolmács által is. A mesét egy nagyon jó hangulatot teremtő színész olvasta fel németül, Peter (Ki fogom deríteni a képen látható harmadik szereplő nevét is, egyelőre annyit róla, hogy egy tündéri pszichológia szakos diák, aki kint él Saarbrückenben, és aki rengetet segített a kapcsolatteremtésben az egész fesztivál alatt. Itt ő volt a - nagyon szuper - tolmács.)

...És mivel Ottó előadásán nem a telefonom fotóztam, hanem Pompor Zoli gépével, így erről az eseményről nem tudok most képet feltenni, de helyette legyen itt egy portré róla, a róla készített információs táblácska mellett.

...és végül egy fotó a díszvacsoráról: Roberto Innocenti (akinek nagy tisztelője vagyok s aki szintén a fesztivál díszvendége volt, ugyanannál az asztálnál ültünk) könyvgyűjteményünk újabb darabjaként megvettem a vásáron a gyönyörű házas kötetét német nyelven...

...és megkértem, hogy dedikálja Ábrisnak. Ennek kapcsán beszélgettünk egy kicsit. Itt a képen éppen készül még rajzolni is a dedikáció mellé. (Később talán ide teszem a beszkennelt rajzot is...)