Saturday, August 18, 2012

Mostohagyerek?

...Dehogyis!!

Nagyon büszke vagyok rá.
Készülök is, hogy printelek belőle egy kiállítható sorozatot, 'szt hadd menjen, lásson világot.

A könyvhéten annyi minden újdonság volt, és ez a mi kis sorozatunk ugye egy vékonyabb réteget talál meg. (Zárójelben. Mint sokszor mondtam már: a könyvek élete nem öt perc. Hosszú, tartós pályafutása van egy-egy darabnak. Pláne az ilyeneknek, ahol tényleg nem az volt a cél s lényeg, hogy másnapra elfogyjon ötezer példány. {Persze már hallani is vélem a kiadó részéről: "Dehogynem az volt a cél! Miről beszélsz itt összevissza, Bogi?!"}
- Hogy is mondjam hát akkor?... Úgy gondolom, hogy valami hosszabb távon is érvényes munkát sikerült itt összehoznunk, na!)
Nem csoda, hogy nem ez a kiadvány vezette a könyvheti sajtóhíreket, oké.
Csak hát, mintha meg sem született volna a könyv, illetve könyvötös! Érdekes módon, teljes csönd vette körül egész mostanáig, már ami a gyerekkönyvszakmát illeti, amit a Pagony blogon nemrég felbukkant a könyvajánló tört meg.

http://www.pagony.hu/a-csizmas-kandur-ot-elete

Hogy én is hozzátegyek a fenti sorokhoz valamit, most utólag néhány vázlattal s előkészületi sketchbook-oldallal egészítem ki a Csimota kiadó blogján megjelent beszélgetést . (Azért is, mert iszonyúan megirigyeltem, hogy Stark Attila milyen profin prezentálta a saját kötetének munkafázisait. Lehet vinni mingyárt az isibe grafterv órára, "Nnna tessék, kedveskéim, EEZ, egy meló, nagyemmel, nem hablaty, rögtönzés, mellébeszélés".:-) Meg azért is, mert erre való többek között ez a blog, műhelyizéket mutogatni.)

(Ide is linkelem Stark féle képes eredetmítoszt, hogy mingyá' lehessen is látni: http://csimota.blog.hu/2012/06/04/interju_stark_attilaval_a_csizmas_kandur_alkotojaval)



Ezek a firkák viszont inkább csak annyit mutatnak meg, milyen messziről indult az egész - hogy akárhány éve is csinálja az ember, mindig hosszú az út (és ezt nem szabad/kell/lehet megspórolni!) Pár oldal a vázlatfüzetemből.