Wednesday, January 26, 2011

Amikor nem az íróasztal előtt ülök

Már régen szerettem volna az író-olvasó találkozókról írni egy bejegyzést...

Az alábbi kép Segesden készült, az ottani Árpád-házi Szent Margit Múzeumi Kiállítóhelyen, ami egy nagyon hangulatos, izgalmas helyszín - ezúton is köszönöm az utólag, emlékbe elküldött fotókat nekik.

Az elmúlt években - hála a gyerekkönyvtárosoknak, akik meghívtak - jártam Kőszegtől Miskolcig számos helyen, ahol gyerekekkel találkoztam, meséltünk-rajzoltunk-játszottunk. Ezek a találkozók értették meg velem igazán, hogy egy-egy könyv sorsa nem néhány hónap, hanem jópár év alatt dől el, érik be. Mivel én elég gyors (néha aztán persze emiatt kissé felszínes is) vagyok, sokszor elveszítettem a lelkesedésemet, mint alkotó, ha nem kaptam azonnali pozitív visszajelzést. Ma ajándéknak élek meg minden olyan alkalmat, amikor egy-egy csapat gyereknek örömöt szerez az általam mesélt mese, az együtt készített figura - vagy akár egy-egy kis rajz, amit "emlékbe" gyorsan papírra vetek akár egy kis gyűrött cetlin, akár egy frissen elkészült Róka hátulján, akár valamelyik könyvem első lapjain.

Rengeteget tanulok még mindig a gyerekektől, és egyre inkább úgy érzem, hogy ez az, aminek egyáltalán értelme van, értelme lehet: élményt, örömöt, szavakat, képeket, mosolyt hozni és vinni. 

Az alábbi linkek (egyelőre) bőséges képanyagot rejtenek illusztrációként, ha van kedvetek, nézzetek meg párat. :-) Én még egy miskolci író-olvasó találkozón létrejött illusztrátor-író találkozót megörökítő fotót teszek már csak ide, aminek talán az lehet az aktualitása, hogy a múlt héten Ózdon dedikálhattam azokat a könyveket a gyerekkönyvtárnak, amiket előzőleg már Kiss Ottó szintén dedikált (hát persze hogy a közös könyveinkről, a Márióról és a nagypapáról van szó..)

Kőszeg

Kecskemét

Hajdúböszörmény

Miskolc

Tapolca (vendégségben "nálunk", Ábrahámhegyen:-))

Margit-sziget

No comments: